The Best of IDFA 2017 on Tour

 

Cinecitta presenteert zondag 21 januari 2018 vanaf 10.00 uur: The Best of IDFA on Tour.

Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. Van de ruim 300 documentaires die dit jaar op IDFA vertoond worden, zullen er negen bekroond worden met een van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA 2017 on Tour wordt een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari 2018 door het land gaat reizen. We streven naar een gevarieerd programma van vier films met een totale lengte van circa vier á vijf uur. Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017.

 

Amal

Openingsfilm IDFA 2017
Egypt, Lebanon, Germany, France, Norway, Denmark, Qatar 2017 Mohamed Siam 83 min, Arabisch / NL ondertiteld

Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

Piripkura

Human Right Award IDFA 2017
Brazil 2017 Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva 81 min, Portugees / NL ondertiteld

Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

The Other Side of Everything

Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Serbia, France, Qatar 2017 Mila Turajlic – 104 min, Servisch / NL ondertiteld

Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.

As We’re Told

IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017

Sweden 2017 Erik Holmström, Fredrik Wenzel 28 min, Zweeds / NL ondertiteld

Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

Aanvang programma 10.00 uur. Einde 16.30 uur.

Tickets:
Passe partout 25,00
Passe partout op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij 20,00 (max. 2 tickets, alleen aan de kassa)
Passe partout VIP Bankgiro 27,50
Passe partout + lunch 32,50

Losse tickets zijn helaas niet mogelijk.
Lunchgerecht: Maaltijdsoep met brood