Dag van de Filosofie 2018: De Verbeelding aan de Macht

 

In 2018 is het 50 jaar geleden dat de grote studentenrevolte in Parijs plaatsvond. De leus van deze revolte was ‘de verbeelding aan de macht’. Daaropvolgend is Tilburg University ook een aantal dagen bezet geweest door een groep studenten die pleitte voor meer inspraak en democratisering van het beleid van de toen erg katholieke instelling. Zij doopten Tilburg University zelfs om tot ‘Karl Marx Universiteit’ door het groot op de muur te schilderen van het Cobbenhagen gebouw.

Op zaterdag 21 april 2018 zullen denkers met veel verschillende achtergronden zich buigen over een veelzijdigheid aan onderwerpen die te maken hebben met de bekende leus van 50 jaar geleden. Het onderwerp zal uiteraard benaderd worden vanuit politiek-filosofische hoek, maar wordt niet alleen op die manier opgevat. Zo zal er ook gesproken worden over de rol van de verbeelding in de filosofie, over de invloed die drugs op onze verbeelding en op de filosofie kan hebben, over verbeelding en kunst en over de verbeelding van kinderen.

De dag wordt zoals ieder jaar om 13.00 uur officieel geopend, waarna het programma zich zal opdelen in verschillende delen, waaruit u vrij kunt kiezen. Tussendoor is er uiteraard ruimte en tijd voor wat te drinken en eventueel een versnapering. Ook heeft u de mogelijkheid aan het diner deel te nemen. In het restaurant zal een culinaire vegaburger, voorzien van frietjes en salade en een drankje naar keuze worden geserveerd.

Sprekers als Joris Luyendijk, Marli Huijer, René ten Bos en Awee Prins zullen lezingen geven. Ook worden er interactieve workshops verzorgd en is er volop ruimte voor gesprek en discussie. De dag wordt afgesloten met een absurdistisch optreden van het Tilburgs duo Gummbah en Bedaux.

Kijk voor het gehele programma op de website: www.dagvandefilosofie.nl
Klik hier om tickets te bestellen

Ticketprijzen:

Regulier: 30 euro
Student*: 15 euro
Scholier*: 7,50 euro
Regulier + Diner: 48,50 euro
Student + Diner: 33,50 euro
Scholier + Diner: 26 euro

* Bij tickets met een gereduceerd tarief wordt u bij aankomst gevraagd een school-/studentenpas te tonen.