Movies that matter on tour

 

Festivalfavorieten van  het Movies that Matter festival en nog niet eerder in Nederland vertoonde films toeren van oktober tot en met mei langs filmtheaters in 17 steden door het hele land. Maandelijks op een vaste dag en een vast tijdstip een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland.

Dinsdag 9 januari 2018 19.30 uur: Tamara

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen.
Op hoge hakken en met lang haar vindt hij niet zo snel een baan. Dus hij hangt zijn dameskleding aan de wilgen en gaat voortaan door het leven in een zakelijk pak. Al snel krijgt hij een goede baan als advocaat en hoogleraar, trouwt een mooie vrouw en krijgt drie kinderen. Aan de buitenkant vormt hij met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar vanbinnen knaagt er iets. Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw.

Voor meer informatie ga naar :  http://www.moviesthatmatter.nl/festival