Movies that matter on tour

 

Festivalfavorieten van  het Movies that Matter festival en nog niet eerder in Nederland vertoonde films toeren van oktober tot en met mei langs filmtheaters in 17 steden door het hele land. Maandelijks op een vaste dag en een vast tijdstip een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland.

Dinsdag 13 Maart 19.30 uur: Newton  Engels ondertiteld

Humor is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een film over het in goede banen leiden van een democratisch proces. Regisseur Amit Masurkar slaagt er echter in om zijn film Newton te doorspekken van zwarte humor en won daarmee de CICAE-award op de Berlinale 2017.

De zeer principiële Indiase overheidsambtenaar Newton wordt vanwege zijn punctualiteit en standvastigheid aangesteld als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. Dit stelt de goede man voor een enorme uitdaging, die hij op droogkomische wijze het hoofd weet te bieden.

Dinsdag 8 mei 19.30 uur: Onderkomen 

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Voor meer informatie ga naar :  http://www.moviesthatmatter.nl/festival