The Fox - Cinecitta Tilburg

The Fox

 

Cinecitta presenteert vrijdag 29 september 19.00 uur de tweede speelfilm van Klaas van Eijkeren, the Fox. De regisseur is zelf aanwezig om de film in te leiden.

THE FOX is een spannende thriller die zich afspeelt tegen een achtergrond van vuil spel in de politiek en met onze privacy als inzet. De in Den Haag gestationeerde Europol-agent Simon Fox (Morgan C. Jones, o.a. Vikings, Game of Thrones, Ripperstreet) leidt een moeizaam bestaan nadat hij per ongeluk een kind doodschoot. Worstelend met dit trauma wordt Simon geconfronteerd met een geheime naoorlogse verzetsorganisatie genaamd ‘Gladio’. De organisatie wordt misbruikt door illustere politici in hun machtsstrijd , waarbij Nederland dreigt te vervallen tot een politiestaat. Als blijkt dat Simon’s vader na de oorlog met hele andere bedoelingen Gladio heeft opgericht, gaat Simon het gevecht aan om het tij te keren.
In samenwerking met co-producent en distributeur Alex ter Beek (Pink Moon Entertainment) bracht regisseur Klaas van Eijkeren ( Expressie Produkties) al eerder het Eerste Wereldoorlog drama Patria uit. Na de bioscooprelease in Nederland werd Patria wereldwijd uitgebracht onder de naam No Man’s Land.

THE FOX is de tweede speelfilm van regisseur Klaas van Eijkeren.
Zijn debuutfilm Patria, het waargebeurde verhaal over een Nederlandse jongen die in de Eerste Wereldoorlog in de loopgravenoorlog terecht komt, ging in 2014 in première en ontving veel goede kritieken. Naast een bioscoopcirculatie in de Benelux, werd de film onder de titel No Man’s Land ook uitgebracht in diverse andere landen, zoals bijv. Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Zuid Korea, Thailand, Turkije, Indonesië en China.

The Fox werd onafhankelijk – gedeeltelijk gesteund via crowdfunding platform Cinecrowd – geproduceerd door Pink Moon Entertainment en Expressie Produkties.