Bekijk het complete aanbod filmspecials op de website van Cinecitta

The World’s End i.s.m. Het Zuidelijk Toneel

 

Cinecitta en Het Zuidelijk Toneel presenteren vrijdag 8 september 19.30 uur, in aanloop naar de première van het theaterstuk Conversations de film the World’s End.

Cinecitta en Het Zuidelijk toneel hebben de handen ineen geslagen. Op 16 september geniet het theaterstuk Conversations van Chris Verdonck haar première in de Stadsschouwburg (Theaters Tillbug). Het stuk is min of meer gebaseerd op het leven en werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en gaat daarnaast o.a. over thema’s als ‘het einde’(van de wereld, van het leven).
Daniil Charms (pseudoniem van Daniil Ivanovitsj Joevatsjov, 30 december 1905 – 2 februari 1942) staat tegenwoordig bekend als Ruslands grootste absurdistische schrijver en dichter.
Als randprogrammering vertoont Cinecitta als tegenhanger de Engelse apocalyptische sciencefictionkomedie The World’s End uit 2013. Het publiek kan op vrijdag 8 september om 19.30 bij Cinecitta op het groete doek genieten van deze absurde apocalyptische komedie.
Even leek het erop dat deze film de Nederlandse bioscopen niet zou halen. The World’s End werd door de distributeur namelijk commercieel niet aantrekkelijk genoeg beschouwd. Het gevolg was een internetpetitie die zowaar succesvol bleek, waarna het nieuws kwam dat de film alsnog op het grote doek te zien zou zijn. De media-aandacht die dit opleverde, zorgde voor een naamsbekendheid die wel enig succes leek te kunnen garanderen.. Hoe het ook zij: The World’s End is een film die het zonder twijfel verdient in de bioscoop te worden gezien.

The World’s End regie: Edgar Wright, 105 min. Engels /NL ondertiteld.
Het script is geschreven door Edgar Wright die ook de regie voor zijn rekening heeft genomen en Simon Pegg ( die de rol van Gary King vertolkt en verder met Nick Frost, Martin Freeman (The Hobbit Trilogy), Paddy Considine, Eddie Marsan en Rosamund Pike (United Kingdom) in de hoofdrollen. De film volgt vijf vrienden van middelbare leeftijd, die proberen een mislukte poging uit hun jongere jaren, een epische kroegentocht in de stad waarin ze zijn opgegroeid, dit keer wel te laten slagen. Na een aantal bizarre gebeurtenissen in het kleine stadje is het de vraag of ze de avond zullen overleven.
Blijf vooral kijken tot na de aftiteling want er zit nog een leuke verrassing aan het einde.

ticket 9,50