• nl
 • en
 • Der Hauptmann
 • The Rider
 • Foxtrot
 • Finding Your Feet
 • Lady Bird
 • God's Own Country
 • Aus dem Nichts
 • Three Billboards outside Ebbing, Missouri
 • the Post
 • The Shape of Water

Maak kennis met Cinecitta Willem II straat 29, Tilburg

FilmKalender

 • di 01 mei 19:30 De Achtste Dag Tickets
 • De Achtste Dag
  For all screenings:
  In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABN AMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Vandaag, op de achtste dag, delen ze hun diepste inzichten, frustraties en angsten over de crisis. Hoe ging het eraan toe in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?  Het was zo groot, zo zwart, zo onbekend, ik wilde wegblijven daarvan. Oud-minister Bos is duidelijk over zijn angsten voor de grote onbekende crisis die hard op de deur klopte.Samen met andere Europese politici en toezichthouders stopte hij op kosten van de belastingbetaler honderden miljarden in het redden van banken, om te voorkomen dat de hele boel echt in elkaar klapte. Hoe ging dat nou echt? Hoe neem je een beslissing om miljarden te stoppen in een bank waarvan je niets weet? De Achtste Dag neemt je mee naar de zeven spannendste dagen van 2008.  Van overstroomde badkamers met jengelende kinderen naar hazenslaapjes op zeventiende-eeuwse bankjes en tapijten. Van comfortabele auto-achterbanken tot oude regeringsvliegtuigen en broeierige kamers. Het redden van een bank gaat je niet in koude kleren zitten, laat staan als de val van die ene bank de ondergang van het hele Europese financiële systeem in gang zou kunnen zetten. Geen banken en geen geld, nergens meer kunnen pinnen, geen eten meer in de supermarkten en geen benzine bij de pomp. Een film over een burenstrijd tussen België en Nederland, die uit de hand dreigt te lopen door conflicterende karakters en cultuurverschillen. De botheid  door Nout Wellink oprechte arrogantie genoemd van de Nederlanders, botst hard met de flegmatieke houding van de Belgen. En dat in een week waarin elke beslissing om een bank wel of niet te redden, waar dan ook in Europa, alsnog het wankele evenwicht voorgoed dreigde te verstoren. En nu? Gaat het echt weer zo goed als we denken? Kunnen we rustig gaan slapen? Dat is nog maar de vraag, aldus Bos en Trichet. Een van de grootste redenen van de crisis waren de hoge schulden. Nu zijn ze nog hoger dan in 2008. De risicos op een grote crisis zijn nu misschien nog wel groter dan voor 2008.
  Met Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Jean Claude Trichet, Mervyn King, Yves Leterme, Didier Reynders en Nout Wellink.
  Zaal 3
 • di 01 mei 20:00 Filmlezing: De cruciale missie van UFOs Tickets
 • Filmlezing: De cruciale missie van UFOs
  For all screenings:
  Filmlezing: De cruciale missie van UFO’s in deze tijd van crisis
  Buitenaardse bezoekers:
  Wat komen ze doen en waarom?

  Terwijl de verdeeldheid in de wereld steeds groter lijkt te worden en ook de politiek niet meer weet wat de oplossing is, laten de bezoekers uit de ruimte zichzelf steeds duidelijker zien. Is er een verband?
  In zijn lezing laat Gerard Aartsen zien hoe de verslagen van mensen die in de jaren 50 contact hadden met buitenaardse bezoeker; de ongelijkheid in de wereld; de kern van alle wereldreligies en de jongste wetenschappelijke inzichten allemaal wijzen in dezelfde (’oplossing’)richting wil de mensheid deze crises overleven. Maken de hoopvolle conclusies van zijn onderzoek een kans in deze wereld? En wat kun jij daaraan bijdragen?

  Gerard Aartsen is docent en medewerker van Share International uit Amsterdam en auteur van verschillende boeken zoals: Prioriteiten voor een planetaire transformatie; Ruimtebroeders pleiten voor rechtvaardigheid en vrijheid. Zijn boeken zijn ook in diverse andere talen verschenen. Hij geeft lezingen en is een veel gevraagd gast in radioprogramma’s over UFO’s en aanverwante onderwerpen.

  Wie ondanks berichten over recent Pentagon-onderzoek naar UFO’s sceptisch is, raadt hij aan deze 5-minuten durende videocompilatie op YouTube te bekijken: ‘Onzin over UFO’s/ET’s’. Of download Gerards nieuwste boek Doe-het-zelf Disclosure als gratis PDF of ePub van zijn website: www.bgapublications.nl.
  Zaal 2
 • Events

  Za 21 april 13.00
  Dag van de Filosofie door Tilburg University

  Zo 22 april 13.30
  Wielerklassieker Luik – Bastenaken – Luik live

  Woe 25 april 18.30 
  Wijnproeverij en Film

  Do 26 april 17.30
  Asperge proeverij

  Vr 27 apr 13.30
  Inloopschaak

 • Filmcyclus de 7 hoofd- en doodzonden

  In deze cyclus van films willen wij de zonden die aan het lijden ten grondslag liggen naar voren halen. De zonden zij op velerlei wijzen onderwerp van films. Enkele van die films willen wij laten zien.

  24 april: Se7en

  Ingeleid door Leo van der Tuin (oud docent/lector religiewetenschappen van Tilburg University en Fontys) 
  Kaartjes

 • Movies That Matter on tour

  Dinsdag 8 mei 19.30 uur: Onderkomen

  Kijk hier voor meer informatie