El Cantina – de documentaire

Vuige gitaren, een beukende bas en een eenvoudige drum die het geheel aanstuurt. Fotograaf Piek Kock vond in de Tilburgse band El Cantina een mooi onderwerp voor een documentaire. We volgen de band tijdens het maakproces van hun nieuwe cd. El cantina is een film over vriendschap, muziek en ambitie.

De band, met een flinke cultstatus in delen van Brabant en zelfs Duitsland, bereidde zich voor om een cd op te gaan nemen en Piek volgde ze bij dat traject: repetities, optredens, interviews, fotosessie. En in de opnamestudio zelf, was Piek er ook bij. Soms was ze een vlieg op de muur en soms nam ze de touwtjes volledig in handen. Het resultaat is een portret van de band en de obstakels die ze tegenkomen op weg naar gedroomde wereldroem. Of juist niet?

El Cantina – De Band

De bandleden spelen in de huidige bezetting al minstens 17 jaar samen. Maar 35 jaar geleden werd er al, in wisselende samenstellingen, muziek gemaakt. Naast het serieuze El Cantina, vormen dezelfde mannen een andere band: de Familie Bungalowtent. Hiermee bieden ze de nodige relativering op zichzelf, muziek en optredens. De spil van beide bands wordt gevormd door de twee broers Paul en Marc van Rijswijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de nummers, de gitaren en de zang. Maar zonder Ivo van Leeuwen en Clemens Bennink zou de band niet bestaan: Het voornaamste bindmiddel is vriendschap. De liefde voor muziek en beeldende kunst, maakt de connectie compleet.

 

Première  – 5 februari

De première van de film is op zondag 5 februari. Die middag zal ook de CD presentatie plaatsvinden, met een optreden van de band.

Programma:
15.30 Inloop
16.00 Documentaire El Cantina – Ook dat is Rock & Roll
17.00 CD presentatie + kort optreden
17.30 Nazit

Koop uw tickets hier: Koop tickets