Film en Fotografie: The Velvet Queen

Met lezing natuurfotograaf
TRAILER

The Velvet Queen

In de adembenemende documentaire The Velvet Queen gaan een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson op onderzoeksmissie naar de Tibetaanse hooglanden. Hun missie is een glimp op te vangen van een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard.

The Velvet Queen is een betoverende documentaire; het is een reis met prachtige natuurbeelden. De documentaire laat ons zien dat schoonheid altijd aanwezig is, klaar om zich bloot te leggen aan mensen die werkelijk kijken.

Met lezing van fotograaf Erik de Jonge

Aan de hand van beeldmateriaal zal—na de filmvertoning—natuurfotograaf Erik de Jonge vertellen over de kunst van het kijken en over het fotograferen van flora en fauna. Hij geeft tips en tricks over hoe u zelf prachtige natuurfoto’s maakt en ook zal hij anekdotisch spreken over de uitdagingen die de natuur met zich meebrengt, zijn mooiste foto’s en waar u op kunt letten als u de natuur intrekt om te fotograferen.

Erik de Jonge is natuurfotograaf en boswachter. Hij fotografeert onder andere voor BN DeStem en het Brabants Dagblad. Als boswachter kent de Jonge het Brabantse landschap als geen ander.

Hieronder zijn foto’s.

   

Koop uw tickets hier: Koop tickets