Wereldvoedseldag – Filmvertoning The Future of Food + Nagesprek – Zondag 16 oktober

Wereldvoedseldag is (door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) in het leven geroepen om bewustzijn te creëren rondom voedselzekerheid. Nog steeds lijden miljoenen mensen in de wereld aan ondervoeding, veroorzaakt door klimaatverandering en het gebrek aan toegang tot gezond eten. Daarom staan we op Wereldvoedseldag, zondag 16 oktober, stil bij voedselzekerheid en de toegang tot voldoende voedzaam eten. In samenwerking met Foodlab van de LocHal vertoont Cinecitta de film Future of Food: Hoe voeden we 10 miljard mensen zonder de planeet te verwoesten?  

Voorafgaand aan de film kunt u dit thema letterlijk proeven tijdens het diner bij Ristobar Cinecitta en achteraf zal er een nagesprek zijn met maker en ecomodernist Hidde Boersma over de toekomst van onze voedselvoorziening. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Welke lessen uit de film kunnen we toepassen in ons persoonlijke dagelijkse leven en in Tilburg als stad?  

  

Wereldvoedseldaghap
Voorafgaand aan de film kunt u bij Ristobar Cinecitta een hoofdgerecht eten, speciaal ontwikkeld door chef Luuk Broos voor Wereldvoedseldag. In dit vegetarische gerecht kunt u letterlijk proeven hoe de toekomst van ons voedselsysteem kan smaken.

Het programma bij Cinecitta:
17:30 – 19:00: Wereldvoedseldaghap in de Ristobar
19:00 – 20:00: Filmvertoning The Future of Food
20:00 – 20:30: Nagesprek met maker en ecomodernist Hidde Boersma

Over de film The Future of Food  

Hoe voeden we 10 miljard mensen zonder de planeet te verwoesten?  

Slow foodie Joris Lohman en techno-optimist Hidde Boersma hebben een hoop gemeen: ze zijn halverwege de dertig, hebben drie kinderen en wonen in Amsterdam. Maar als het gaat om de toekomst van de voedselvoorziening, dan staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Joris gelooft dat de wereld zich zou moeten richten op een leven dat meer in harmonie is met de natuur en het vinden van voedsel in de regio en in het seizoen. Hidde denkt dat we onze voedselproductie nog verder moeten intensiveren om zo ruimte te creëren voor de natuur en hij denkt dat genetisch gemodificeerde organismen een zegen voor de wereld zijn.  

Wanneer de Nederlandse overheid ze vraagt om de handen ineen te slaan en met een overkoepelend plan te komen, starten ze samen aan een emotionele reis. Lukt het ze om een visie te vinden voor een wereldwijde oplossing of komen ze terug met lege handen?  

  

In samenwerking met Foodlab – met korting naar The Future of Food

Deze speciale filmvertoning is onderdeel van een groter Foodlab programma rondom Wereldvoedseldag in de LocHal. In de middag vindt de gratis activiteit “Wereldvoedseldag: de eetbare stad” plaats. Tijdens deze middag leert u door middel van o.a. een wildplukwandeling hoe u gratis, veilig en duurzaam voedsel uit de stadsnatuur van Tilburg kunt halen en hoe u makkelijk een natuurlijke, voedzame maaltijd bouwt. Als u ook naar het middagprogramma in de LocHal gaat, kunt u met korting naar het avondprogramma bij Cinecitta. Aanmelden gaat als volgt:
1.
Meld u aan voor Wereldvoedseldag: de eetbare stad via foodlab@bibliotheekmb.nl, met vermelding dat u graag naar de avondfilm wilt.
2.
Betaal na het nuttigen van uw maaltijd enkel uw Wereldvoedseldaghap in de Ristobar voor €16,- bij CineCitta en u kunt erna bij de filmvertoning aanwezig zijn. 

Ticketprijzen:
– Combiticket (Wereldvoedseldaghap+film+nagesprek): € 26,50 euro.
– Alleen film + nagesprek: € 10,50 euro.
– Als u deelneemt aan de gratis activiteit “Wereldvoedseldag: de eetbare stad” kunt u erna voor €16,- bij Cinecitta de wereldvoedseldaghap nuttigen en daaropvolgend naar de film.  Aanmelden daarvoor kan via foodlab@bibliotheekmb.nl. Aanmelden kan t/m 13 oktober. 

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets