Focus 0p Film – Inleiding Dalva – Woensdag 10 mei 19:00

Gerlinda Heywegen over de film Dalva: “Dat iemands levens anders is dan die persoon dacht, laat regisseur Emmanuella Nicot in haar debuutfilm zien. Dalva is een film waarin een jong meisje, op de rand van de puberteit, de liefde van haar vader niet zag, of kon zien, voor wat hij was. Hoe Nicot haar film opbouwt en u als kijker meeneemt in een zo delicaat en pijnlijk onderwerp, onderzoek ik graag met u in deze Focus op Film.”

Gerlinda is programmamaker, schrijver, organisator en lezingengever op het gebied van film. Ze werkt onder andere voor Film by the Sea in Vlissingen en de Filmkrant.

 

Over de film

Dalva is het verpletterende speelfilmdebuut van de Belgische schrijver en filmmaker Emmanuelle Nicot, dat op het recente International Film Festival Rotterdam met overmacht de publieksprijs won. Nicot maakte een zowel ontroerend als schrijnend portret over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal ze moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets