Focus 0p Film – Inleiding Tár – Donderdag 2 maart 19:00

Gerlinda Heywegen over de film Tár: “In deze Focus op Film vertel ik over de filmische rijkdom van Tár en hoe die het (op vele manieren) waanzinnige personage van Cate Blanchett kleuren. De film is intens en heftig en toch gedoseerd. Hoe deed regisseur Todd Field dat? Kom het horen!”

Gerlinda is programmamaker, schrijver, organisator en lezingengever op het gebied van film. Ze werkt onder andere voor Film by the Sea in Vlissingen en de Filmkrant.

 

 

Over de film

Tár
TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár (gespeeld door Cate Blanchett), door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent ooit van een vooraanstaand Duits orkest.

Lydia wordt gevolgd tot de opname van haar nieuwste symfonie. De ambitieuze vrouw heeft moeite om haar professionele en privéleven te scheiden, wat tot mogelijke gevolgen kan leiden.  Wanneer haar leven uit de hand dreigt te lopen, wordt ze gered door haar geadopteerde dochter Petra. De buitengewone en briljante zesjarige blijkt een rots in de branding te zijn voor Lydia.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets