Focus 0p Film – Inleiding Corsage – Woensdag 21 september 19:00

Terugblik 'Love, hate, whatever! It's all about me!' | Writers Unlimited

Tijdens de Focus op Film inleidingen vertelt Gerlinda Heywegen op persoonlijke wijze over de gekozen film. Wat doet een film met je en hoe komt dat? Wat maakt ‘m nou zo speciaal, gek, om nooit te vergeten, of lastig? Wie is de regisseur en wat bezielde hem of haar om deze film te maken?

Gerlinda is programmamaker, schrijver, organisator en lezingengever op het gebied van film. Ze werkt onder andere voor Film by the Sea in Vlissingen en de Filmkrant.

 

 

Corsage

Over de inleiding voorafgaand aan Corsage
Corsage raakte Gerlinda Heywegen op het filmfestival van Cannes het allermeest. De unieke film van Marie Kreutzer maakte zo’n indruk omdat ze een geheel eigen draai geeft aan het verhaal van keizerin Elisabeth, bij ons natuurlijk nog steeds zo bekend vanwege de drie Sissi films met Romy Schneider. Maar dit is geen klef kostuumdrama, we zien geen afhankelijke vrouw, geen romantisch gedoe. Hier word je geprikkeld, uitgedaagd en zelfs overrompeld. Heywegen vertelt in haar inleiding hoe Kreutzer dat voor elkaar kreeg met grote complimenten aan Vicky Krieps, de actrice die in de huid van één van de beroemdste royals ooit kroop.”

 

Over de film
De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets