De Gay Film Specials van mei is bekend:

19 mei 2021 | 19:00 | Rialto

Deze film komt uit de officiële selectie van Filmfestival Venetië en won dit jaar de Ierse filmprijs voor Best Actor en Best Script. De internationale kritieken zijn unaniem lovend (100% op Rotten Tomatoes).

Colm heeft een fijn leventje met zijn vrouw en kinderen maar hij leeft al lang met zijn geheime homoseksuele gevoelens. Op een dag heeft hij seks met Jay, een 19-jarige prostituee. Een dag later verschijnt Jay op zijn kantoor en perst hem af. Colm is nog bevangen van zijn eerste ervaring en blijft met hem omgaan en voor Jay is het geld welkom. Als Colm door een reorganisatie ontslag krijgt stort zijn leven in. Hij kan zijn onrust alleen kwijt bij Jay en gaat door met zijn coming-out.

De speelfilm is gebaseerd op het toneelstuk “Trade” van de Ierse toneelschrijver en scenarioschrijver Mark O’Halloran, die in 2011 hiermee de Irish Times Theatre Award won. O’Halloran paste zijn eigen werk aan en zijn scenario is een prachtig geobserveerd verhaal over vaders en zonen, de onmogelijkheid om aan de verwachtingen van anderen te voldoen en de mogelijkheid om te veranderen. In “Rialto” worden de twee hoofdrollen gespeeld door de acteurs Tom Vaughan-Lawlor (“Ebony Man” in de Avengers-films, Daphne, The Infiltrator, Becoming Jane) en Tom Glynn-Carney (Dunkirke, Tolkien) als respectievelijk de vader van middelbare leeftijd en de prostituee voor wie hij onverwachts valt.

Koop uw tickets hier: Koop tickets