Girl, de eerste speelfilm van regisseur Lukas Dhont en scenarioschrijver Angelo Tijssens, zal speciaal ter gelegenheid van het Cinecitta International Film Festival (013 CIFF) nog eenmaal te zien zijn bij Cinecitta.

Girl

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld en de danswereld, maar haar lichaam stribbelt tegen. Lara is geboren als jongen.

In 2018 opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus. De film ontving lovende recensies. In Cannes won Girl vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut. 

Tickets

 

013 Cinecitta International Film Festival

Vijf dagen na de vertoning van Girl zal het 013 Cinecitta International Film Festival (013 CIFF) van start gaan. Close, de tweede speelfilm van Regisseur Lukas Dhont en scenarioschrijver Angelo Tijssens, zal de openingsfilm van 013 CIFF zijn.

Na de vertoning van Close  zal scenarist Angelo Tijssens aanwezig zijn voor een nagesprek. De films Girl en Close vielen beide in de prijzen op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Close won de zeer prestigieuze Grand Prix op het Filmfestival van Cannes 2022, kreeg een minutenlange staande ovatie en ontving lovende kritieken van de internationale pers.

Close vertelt het verhaal van twee 13-jarige vrienden, Léo en Rémi. Hun vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Zonder veel woorden toont de film hoe weinig er nodig is om een onwrikbare band toch los te wrikken en hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn. Close is groots in zijn subtiliteit, ontroerend en krachtig tegelijk.

Informatie over Close en het gehele filmprogramma van Cinecitta International Film Festival bekijkt u via 013 CIFF – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets