Films van Werner Herzog in Cinecitta

Werner Herzog

STADSFESTIVAL VOOR GRENSVERLEGGENDE CULTUUR

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival, dat zich richt op de experimentele cultuur. Tijdens deze tweede editie wekt het magazine Murf/Murw zijn papieren pagina’s weer tot leven. Binnen een combinatie van muziek, dans, theater, performance, en beeldende kunst dient het manifest ‘The Lessons Of Darkness’ van Werner Herzog als leidraad voor het festival.

FILMS VAN WERNER HERZOG IN CINECITTA

De dagen rondom het festival vertoont Cinecitta films van en over Werner Herzog, Burden of Dreams, Fitzcarraldo, Grizzly Man en Stroszek. Als u deze films destijds gemist heeft, dan is dit uw kans om ze alsnog te beleven op het grote doek en ze worden ingeleid door Sam Simons (filmjournalist).

Dinsdag 20 juli, Grizzly Man (2005)

Zaal 4 | Engels ondertiteld

21:15 – 21:30    Inleiding Sam Simons
21:30 – 23:13   Grizzly Man

Grizzly Man toont het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. Er wordt niet alleen ingegaan op het mysterie van de wildernis maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart worden gebracht.

Tickets

 

Woensdag 21 juli, STROSZEK (1977)

Zaal 4 | Engels ondertiteld

21:15 – 21:30    Inleiding Sam Simons
21:30 – 23:25   Stroszek

Alcoholist Bruno Stroszek komt vrij uit de gevangenis en wordt geadviseerd om te stoppen met drinken. Hij heeft weinig vaardigheden en nog minder verwachtingen: met een glockenspiel en een accordeon verdient hij zijn brood als straatmuzikant. Hij raakt bevriend met Eva, een prostituee die weinig tot geen geluk heeft in het leven. Wanneer ze door Eva’s pooiers in elkaar geslagen worden, ze besluiten Duitsland te verlaten. Ze vertrekken naar Winsconsin (USA). Op de kale prairie werkt Bruno als monteur en Eva als serveerster. Ze kopen een trailerhome maar de rekeningen lopen zo hoog op dat de bank dreigt om hun stacaravan terug te nemen.

Tickets