Het Geheim van de Kempen omvat, behalve de jaarlijkse toertocht in mei, ook andere activiteiten. Vrijdag 17 maart trappen we af met de Wielerquiz. Het is een quiz met meer dan zestig vragen over de Tour, Giro, Vuelta, klassiekers, oud-wielrenners en meer. De quiz wordt geleid door wielerkenner en dichter Jace van de Ven.

April is de Klassiekermaand. Op vier zondagen in april, kunnen wielerliefhebbers in Ruimte X van Cinecitta, genieten van de mooiste eendagswedstrijden die het wielrennen te bieden heeft. In gezelschap van kenners en betweters en onder het genot van exquise hapjes en uitgelezen bieren, kijken we vanaf 14.00 uur op een groot scherm naar:

  • Ronde van Vlaanderen (2 april)
    • Parijs-Roubaix (9 april)
    • Amstel Gold Race (16 april)
    • Luik-Bastenaken-Luik (23 april)

Tot 70 km voor de eindstreep kan er ingezet worden op een mogelijke winnaar

Op zaterdag 13 mei, als afsluiting van het wielervoorjaar 2023, zal de toertocht Het Geheim van de Kempen worden verreden, inmiddels alweer de tiende editie. Er kan, tussen 8.00 en 10.00 gestart worden op drie locaties. Namelijk bij:

Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg

Café Het Spoorhuis, Grensweg 28, 5111 EC Baarle-Nassau

Taverne D’n Ouwe Brandtoren, Burg. Willekenslaan 2, 5541 NA Reusel

Er kunnen drie routes  gefietst worden. Van 75, 100 en 135.  Alle routes voeren langs heidevelden, weiden, akkers, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.

Afgelopen jaren waren de deelnemers, die overal vandaan kwamen, tot zelfs uit Zeeuws-Vlaanderen toe, unaniem vol lof over de catering onderweg, de zorgvuldige bewegwijzering en de prachtige route. En uiteraard ook over de ontspannen nazit, met veel onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde wielerverhalen. Als herinnering aan de tocht wordt aan de deelnemers een boekje uitgereikt, geschreven door Jace van der Ven, geïllustreerd door Ivo van Leeuwen en vormgegeven door Annette Paulsen.

In de weken voorafgaand aan de toertocht zal op deze site historische informatie worden gegeven over de startplaatsen en opmerkelijke punten langs de route..

Het Geheim van de Kempen is  een geweldig project voor zowel actieve als niet-actieve fietsers. Het omvat entertainment, informatie, film, literatuur en sport. Al met al volstrekt uniek.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan ook ter plaatse.