Hoe Duur Was De Suiker

met inleiding Cynthia McLeod
TRAILER

Peerke Donderslezing + film “Hoe duur was de suiker”

Het slavernijverleden is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment. Over het slavernijverleden, een van haar specialisaties, houdt historica en schrijfster Cynthia McLeod op zondag 14 november de jaarlijkse Peerke Donderslezing. Tevens organiseert Cinecitta i.s.m Stichting Petrus Donders Tilburg een speciale vertoning van “Hoe Duur Was De Suiker”. Dit is een verfilming van de gelijknamige historische roman van Cynthia McLeod. De schrijfster geeft voorafgaand aan de film een inleiding.

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

Een kaartje voor alleen de filmvertoning kost € 6,50 | aanvang inleiding + film 16.15 uur

Peerke Donderslezing met de bekende Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod


De door de Stichting Petrus Donders Tilburg georganiseerde Peerke Donderslezing wordt gegeven in de aula van Tilburg University. Aanvang 13.00 uur. Het programma duurt tot 15.00 uur.

Na de lezing wordt om 16.15 uur in Cinecitta, aan de Willem II-straat 29, de film ‘Hoe duur was de suiker’ vertoond. Deze film vertelt het verhaal van twee halfzusjes uit het Suriname van de 18e eeuw: de blanke Sarith en ‘lijfslavin’ Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk.


Opgeven voor lezing
U kunt zich opgeven voor de lezing door overmaking van € 5,= per persoon op rekeningnummer NL 92 RABO 0135 7511 60
ten name van Stichting Petrus Donders Tilburg ovv Peerke Donderslezing

Voor een combinatieticket (lezing én filmvertoning inclusief inleiding door Cynthia McLeod) maakt u € 10,= per persoon over op datzelfde rekening nummer ovv combinatieticket Peerke Donderslezing en Film.

Als u gelijktijdig uw opgave via info@peerkedonders.nl bekend maakt, met uw naam, hoeveel personen en welk ticket u wenst, mailen wij u de tickets zo gauw de betaling binnen is. Graag aanmelden vóór maandag 8 november.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk, evenals het vertonen van een corona qr-code bij toegang.

Aanvang Peerke Donderslezing | 13.00 uur | Tilburg University
Aanvang film “Hoe duur was de suiker” | 16.15 uur | Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets