INTERNATIONALS ART CHANNEL – 14 SEPTEMBER 2023 – 19:30

Op donderdagavond 14 september 2023 – aanvang 19:30 u – vindt in Zaal 1 de première-avond plaats van de derde serie van drie video-filmportretten van kunstenaars, die in Tilburg – regio – Hart van Brabant werkzaam zijn en / of daarmee via hun werk verbonden zijn. Als gastheer treedt op Peer de Graaf, die de drie portretten van de kunstenaars Nick.J.Swarth, Dyane Donck en Chuan Ming Ong introduceert en de gasten ontvangt.

Deze drie kunstenaarsportretten zijn geproduceerd door de initiatiefnemers van het Internationals Art hannel: Kunstenaar / ontwerper Jan Doms en filmer Tom Pijnenburg. De eerste serie van drie
kunstenaarsportretten werd mogelijk gemaakt door het Tilburgse Mediafonds. De tweede en derde serie van drie portretten zijn mogelijk gemaakt door LEF en Gilaworks en derden.

Voorgaande portrettenreeksen:
eerste reeks: 01 Strijbos & Van Rijswijk, 02 Chikako Watanabe en 03 Marjolein Landman
tweede reeks: 04 Jacques Palinckx, 05 Ulrike Doszmann, 06 Sanne Bax

Gratis entree | reserveren is gewenst via jandoms.lef@gmail.com.

PORTRET 07 Nick J. Swarth – dichter / performer

Nick J. Swarth debuteerde in 1997 in het Vlaamse literaire magazine Yang. In 1999 won hij Literaire Prijs van de Provincie Gelderland. In 2005 verscheen de dvd-dichtbundel ‘De napalmsessies’ en in 2020 zijn debuutroman ‘1980 – De Plasserparadox’ (Uitgeverij IJzer). “Het dichterschap doet recht aan de absurditeit van het bestaan, omdat het even zinloos is als dat bestaan zelf.” Dat geldt ook voor zijn ‘literaire’ optredens.

 

PORTRET 08 Dyane Donck – musicus / elektronica / multi-disciplinair

Dyane is opgeleid in beeldende kunst, (elektronische) muziek en technologie en werkt samen met tal van andere kunstenaars en technologen uit verschillende disciplines. Sommige samenwerkingen bevielen zo goed dat ze leidden tot een vast collectief of duo zoals: BOUWMEESTERDONCK, NYX, DOCK ZUID, GYMBOY ORCHESTRA, e.a.

 

 

PORTRET 09 Chuan Ming Ong – illustrator

Chuan Ming Ong studeerde beeldende kunst in Amerika en volgde Aziatische en Japanse studies in Leiden en Japan. Zijn illustraties verschenen in Nederlandse en internationale publicaties zoals o.a. De Volkskrant, Trouw, NRC, Nikkei Asia en The Los Angeles Times, en zijn werk is opgenomen in de American Illustration en 3×3 Magazine. Naast illustreren voor kranten en tijdschriften, werkt hij mee aan animatie-projecten.

Aanmelden is gratis via jandoms.lef@gmail.com

Koop uw tickets hier: Koop tickets