INTERNATIONALS ART CHANNEL – 15 DECEMBER 2022 – 19:30

Jan Zobel presenteert in Zaal 1 namens het Internationals Art Channel de eerste serie van drie korte video-portretten van de kunstenaars: 01 Strijbos & Van Rijswijk, 02 Chikako Watanabe en 03 Marjolijn Landman.

Deze videoportretten zijn geproduceerd door Jan Doms (redactie) en Tom Pijnenburg (camera en montage). Zij namen het initiatief tot de oprichting van het Internationals Art Channel om de kunstenaars die met Tilburg – regio – Hart van Brabant verbonden zijn, een stem te geven.

De portretten zijn mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van het Tilburgs Mediafonds.

Aanmelden is gratis via jandoms.lef@gmail.com.

 

PORTRET 01 STRIJBOS & VAN RIJSWIJK – componisten / geluidskunstenaars 

Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk vormen al meer dan tien jaar samen het componisten- en geluidskunstenaars-duo: Strijbos & Van Rijswijk. Zij creëerden op vele plekken wereldwijd een oeuvre dat landschapsopera’s omvat, zogenaamde ‘walkscapes’ en live muziek performances in een meer klassieke setting.

PORTRET 02 CHIKAKO WATANABE – onderzoeker / multi-media kunstenaar 

Van noord- tot zuidpool gaat Chikako Watanabe op zoek naar lokale gemeenschappen en hun omgeving. Ze registreert en vertaalt heden en verleden. Wereldwijd toont Watanabe haar bevindingen met haar ‘ceremoniële Chikahome’ en haar tot de verbeelding sprekende ruimtelijke installaties met video’s, sculpturen, tekeningen en textiele en keramische werken.

PORTRET 03 MARJOLEIN LANDMAN – schilder 

Dwalend door stedelijke landschappen, van New York tot Tokio, van Hongkong tot Tilburg, speurt Marjolein Landman naar de schoonheid van verval en destructie. Felle kleuren, de schitteringen die weerspiegelen of de duisternis van olie- en teerresten. Daarenboven wordt ze gefascineerd door de dynamische ruimten tussen de bouwwerken die oprijzen, waar het menselijke leven zich op vele manieren manifesteert.

Aanmelden is gratis via jandoms.lef@gmail.com

Koop uw tickets hier: Koop tickets