INTERNATIONALS ART CHANNEL – 23 MAART 2023 – 19:30

Op donderdagavond 23 maart 2023 – aanvang 19:30 u – vindt in Zaal 1 van Cinecitta in Tilburg de première-avond plaats van de tweede serie van drie video-filmportretten van kunstenaars, die in Tilburg – regio – Hart van Brabant werkzaam zijn en / of daarmee via hun werk verbonden zijn. Als gastheer treedt op Jan Zobel, die de drie portretten van de kunstenaars Jacq Palinckx, Ulrike Doszmann en Sanne Bax introduceert en de gasten ontvangt.

Deze drie kunstenaarsportretten zijn evenals de eerste reeks van drie (04 Jacq Palinckx, 05 Ulrike Doszmann en 06 Sanne Bax) geproduceerd door de initiatiefnemers van het Internationals Art Channel, kunstenaar / ontwerper Jan Doms en de filmer Tom Pijnenburg.

De eerste serie van drie was mogelijk gemaakt door het Tilburgse Mediafonds. De tweede serie van drie portretten is mogelijk gemaakt door LEF en Gilaworks.

Gratis entree | reserveren is gewenst via jandoms.lef@gmail.com.

 

PORTRET 04 JACQ PALINCKX – componist, gitarist, beeldend kunstenaar 

Gitarist Jacques Palinckx (Tilburg, 1959) beweegt zich als eigenzinnig gitarist / componist vaak vol humor op het raakvlak van geïmproviseerde muziek, avant-rock en gecomponeerde muziek. Daar komt de interactie met zijn beeldtaal nog bij in de vorm van collage-achtige graphic novels en films vol suspense. Hij won in 1992 de Nederlandse Podiumprijs.

PORTRET 05 ULRIKE DOSZMANN – danser / choreograaf 

Geboren in Dresden in voormalig Oost-Duitsland belandde Ulrike Doszmann voor haar studie theaterdans aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Ze danste ondermeer bij RAZ, Panama Pictures, Vloeistof en maakte ook eigen werk zoals bijvoorbeeld ‘Stalin’s Hamster’, ‘Witoor’. Dansen in de publiek ruimte neemt een aparte plaats in haar oeuvre.

PORTRET 06 SANNE BAX – beeldend kunstenaar / textiel 

In het TextielLab / Textielmuseum, ontdekte ze de mogelijkheden van het tuften. Dat bracht haar op het idee om textiel als vrije kunstvorm te gaan studeren. Na de Rietveld Academie Amsterdam toonde ze haar eerste textielsculpturen in Luycks Gallery Tilburg; daarna een ruimtelijke installatie op basis van haar exploraties in de wilde natuur tijdens Art Rotterdam 2023.

Aanmelden is gratis via jandoms.lef@gmail.com

Koop uw tickets hier: Koop tickets