Queer Cinema: Kinky Boots

In samenwerking met queer collectief Second House of Whom (S.H.O.W.) introduceerden we in 2022 Queer Cinema. Tijdens deze derde editie vertonen we de gezellige comedy Kinky Boots (Engels met Engelse ondertiteling). Kinky Boots is een Britse comedy uit 2006 waar een gelijknamige Broadway musical op gebaseerd is. De brutale feel-good musical met muziek van popster Cyndi Lauper was tot 2020 te zien in de Nederlandse theaters.
In de film we volgen Charlie Price (Joel Edgerton), die na het overlijden van zijn vader het familiebedrijf, een schoenenfabriek in Northampton, overneemt. Hij is niet geïnteresseerd in schoenen, en de fabriek verkeert in zulke slechte financiële omstandigheden dat hij 15 werknemers moet ontslaan. Maar een toevallige ontmoeting met een drag queen (Chiwetel Ejiofor) inspireert Charlie om de fabriek van sluiting te redden door erotisch schoeisel te produceren, tot, in eerste instantie, groot verdriet van de werknemers.

Introductie collectief Second Haus of Whom

S.H.O.W. is een collectief dat in Tilburg hard aan de weg timmert om meer plekken te creëren waar queer perspectieven en queer artiesten kunnen floreren en waar het publiek onbeschaamd, onvoorwaardelijk en oneindig zichzelf mag zijn. Zij staan bekend om de verschillende evenementen die ze bij De Nieuwe Vorst onder andere in het kader van de Kraakkelder hebben georganiseerd, zoals Drag Brunch, de TEAMWERQ After Work DRAG Pub Quiz, en S.H.O.W. ‘n Chill tijdens Roze Maandag.

Let op! Deze film is Engels ondertiteld.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets