Masterclass: De sprong naar de streamers

Op vrijdagavond 2 december organiseert Studio Nova bij Cinecitta een masterclass met regisseur Hisko Hulsing.

Met zijn korte, duistere animatiefilms Junkyard en Seventeen viel Hisko op bij studio’s als Dreamworks en Disney. Sindsdien regisseert hij internationaal geprezen films en series voor HBO (Montage of Heck), Amazon (Undone) en Netflix (Sandman), waarvoor hij een creatief team formeerde van tientallen Nederlandse makers. Op een interactieve avond neemt Hisko je aan de hand van fragmenten uit zijn werk mee op zijn pad naar een internationaal podium. Wat verandert er als je werk op de radar komt van de grote streaming-platforms? Welke belangen gaan meespelen? Hoe bewaak je daarin je artistieke visie en integriteit? En waarom koos hij ervoor om met Nederlandse makers te blijven werken?

Gastspreker is animator en regisseur Wijnand Driessen uit Eindhoven. Moderator is Yvonne van Ulden, docent Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

De avond wordt afgesloten met een borrel waar filmmakers elkaar kunnen ontmoeten om het zaadje te planten voor de nieuwste internationale topproductie.

Meer informatie over Hisko Hulsing: www.hiskohulsing.com

De entree is 12,50 euro incl. 1 consumptie

Tickets zijn te koop via de link: Masterclass ‘ De sprong naar de streamers’ Tickets, vrij, 2 dec. 2022 om 19:30 | Eventbrite

Tijdschema:
19:00 uur inloop
19:30 uur aanvang masterclass
21:30 uur einde masterclass

Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats in het Atrium.

Koop uw tickets hier: Koop tickets