Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van een filmklassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot dusver hebben wij al een mooie filmklassiekers vertoond. Onderaan deze pagina vindt u een sfeerimpressie van deze edities.

Memento | Donderdag 28 september | Inloop 20.15 uur | 21:15 Start inleiding & film

Ingenieus geconstrueerde, achterwaarts vertelde filmpuzzel over verlies, wraak en het geheugen.

Ieder mens is een bundel van herinneringen, die voor een groot gedeelte zijn handelingen in het heden bepalen. Maar waaraan ontleen je je identiteit wanneer je brein ernstig beschadigd is en je je dingen niet langer dan een kwartier kan herinneren? Om die fascinerende vraag draait het in Memento.

De jonge verzekeringsagent Leonard (Guy Pearce) heeft door de moord op zijn vrouw een ernstig trauma en een beschadigd kortetermijngeheugen opgelopen, maar is vastbesloten de dader te vinden. Daartoe moet hij belangrijke informatie zo snel mogelijk opschrijven en foto’s maken van mensen waarvan hij denkt dat ze iets met de zaak te maken hebben. Kortom: hij ontleent zijn identiteit alleen aan zijn daden, niet aan zijn herinneringen. Dat is een verschrikkelijk lot, dat hij probeert te ontkennen, reizend van hotel naar hotel, op zoek naar wraak.

Memento betekende in 2000 de grote doorbraak van regisseur Christopher Nolan (Inception, Oppenheimer). De film werd genomineerd voor zowel de Golden Globe als de Oscar voor beste scenario.

Memento heeft op IMDB een beoordeling van een 8.4 en staat daarmee op plek 56 in de lijst beste films ooit gemaakt.

Inleiding door filmwetenschapper Rudi de Boer

Voorafgaand aan de filmvertoning van Memento zal filmwetenschapper Rudi de Boer, aan de hand van beeldfragmenten, vertellen over regisseur Christopher Nolan, want wat maakt hem zo goed/geniaal? Verder zal de Boer spreken over wat Memento zo uniek maakt en wat de kracht is van films die spelen met chronologie en verhaalstructuren.

Donderdag 28 september
20:15 – 21:15 – Inloop inclusief hapje en drankje uit de film en fotomoment in setting van de film
21:15: – 21:30 – Inleiding filmwetenschapper Rudi de Boer
21:30 – 23:22 – Filmvertoning Memento
Tickets

Eerder vertoonde klassiekers

Pulp Fiction

  

The Shining

The Silence of the Lambs

  

The Good, the Bad and the Ugly

The Wizard of Oz

 

A Clockwork Orange

Amadeus

 

The Big Lebowski

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

The Kid

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets