Kamermuziek Souvenir presenteert: Moving Art

Dinsdag 13 september
Prijs: € 25

Aanvang: 19.30 uur

Moving Art is een initiatief voortspruitend uit het Amsterdamse Club Classique: een gezelschap van bevlogen musici, ondersteund door zowel professionals als vrijwilligers. Tijdens Moving Art komen schilderijen tot leven op de klanken van o.a. Debussy en Coleridge-Taylor Perkinson.

In samenwerking met Kamermuziek Souvenir brengt Cinecitta op dinsdag 13 september Club Classique naar Tilburg! Zaal 1 van het filmtheater is zeer geschikt voor een concert. Deze zaal – vroeger gebouwd als concertzaal – heeft nog steeds een fantastisch podium. In combinatie met het grote filmdoek en de akoestiek, is het de perfecte plek voor dit concert vindt Evelien Holster, de nieuwe programmeur van kamermuziek Souvenir.

De avond start met dromerige klanken uit Prélude à l’après-midi d’un faune van Debussy. Betoverd door deze melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen de personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst. Tijdens dit concert is niets wat het lijkt en blijkt alles mogelijk. Een engel begint plots te zingen in haar lijst en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. In ‘Moving Art’ vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Speelt het strijkkwartet daar nu live is of in een soundtrack? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over.

Op 13 september van 19.30 uur tot 21.15 uur (met pauze en aansluitend Meet & Greet)

Tickets
Koop uw tickets hier: Koop tickets