Music Film Festival

filmfestival over muziek, met films en interviews

Music Film Festival 2, 3 en 4 september

Tilburg is een nieuw festival rijker: het Music Film Festival. Een filmfestival dat helemaal om muziek draait. Films met muziek als centraal thema; portretten van bands en solo-muzikanten, concertregistraties, muziekvideo’s, documentaires en fictie. Het festival is meer dan films. Er valt van live muziek te genieten, er zijn live interviews met artiesten en er zijn workshops waar filmmakers en muzikanten over hun werk praten.

Om het festival mogelijk te maken hebben Poppodium 013, Cinecitta, Muziekpodium Paradox en Pathé Centrum in Tilburg de handen ineen geslagen met de Stichting Music Film Festival.

Gedurende drie dagen zullen op vier verschillende locaties in de binnenstad van Tilburg zo’n 15 films en live muziek te horen zijn. Tickets kosten op alle locaties €10,50 per voorstelling.

Op het programma staan films over bekende artiesten (Veulpoepers, Epica), over helden uit lang vervlogen tijden (Sparks, Cuby & Blizzards), over muzikanten die je graag zou willen leren kennen (Jorge Pardo, Slaves of Sirens) en films van jonge aankomende makers uit Brabant.

 

Check het volledige festivalprogramma op de festivalwebite https://musicfilm.nl of koop uw tickets  hieronder.

Freakscene Dinosaur JR. Vrijdag 2 september 19:00

Documentaire over een van de meest invloedrijke alternatieve rockbands van de jaren ’80 en vroege jaren ’90: Dinosaur Jr. De band wordt gezien als een van de belangrijkste wegbereiders voor de grunge muziek, waarvan Nirvana de bekendste vertegenwoordiger is. De groep viel uiteindelijk door onderlinge ruzie uit elkaar.

Aansluitend is er een Q&A met regisseur Philipp Reichenheim
De film zal met Nederlandstalige ondertiteling worden vertoond.

Tickets

Sirens Vrijdag 2 september 21:15

Documentaire over Slave to Sirens, een all-female metalband uit Libanon, opgericht door Lilas Mayassi en Shery Bachara in 2015 en beschouwd als de eerste volledig uit vrouwen bestaande metalband in het Midden-Oosten. Vechtend voor hun alternatieve muziek en hun rol in een masculiene samenleving.

De film zal met Engelstalige ondertiteling worden vertoond.

 

Tickets

 

Trance Zaterdag 3 september 19:00

In combinatie met Muziekpodium Paradox presenteert Cinecitta een boeiend portret van de Spaanse flamenco band Trio Jorge Pardo. De avond start met de documentairefilm Trance in Cinecitta, gevolgd door een live concert van het Jorge Pardo Trio in Paradox. Een uniek concert in combinatie met een unieke muziekdocumentaire! Combitickets zijn voor €16,- te koop via onderstaande link:
De film zal met Engelstalige ondertiteling worden vertoond.

Tickets

Henny Vrienten – In Zijn Eigen Woorden 3 september 21:15

Met het overlijden van Henny Vrienten (1948, Hilvarenbeek) verloor Nederland een muzikale grootheid. Het Doe Maar icoon, opgegroeid in Tilburg, tekende met hits als Sinds 1 dag of 2, Smoorverliefd, Doris Day, Pa en 1 Nacht Alleen voor de muzikale soundtrack van meerdere generaties Nederlanders.

In de film zien en horen bezoekers de Doe Maar legende vertellen over zijn leven, muziek, successen en muzikale vriendschappen. Openhartig, eerlijk en ontspannen zoals Vrienten niet vaak in de media te zien is geweest. “Ik was een meester in het maskeren van mijn gevoelens.”

Interviewer Martin Kuiper sprak Vrienten sinds 2006 voor het YouTube video interview platform FaceCulture in totaal ruim drie uur en van deze interviews is een anderhalf uur durende interview-film gemaakt. Henny: “Doe Maar is eigenlijk een rare dissonant in mijn leven geweest.”

Aansluitend is er een Q&A met de filmmakers Martin Kuiper en Frits Spits

Tickets

The Sparks Brothers Zondag 4 september 14:00

Muziekdocumentaire van regisseur Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead, Hot Fuzz) over Sparks, een rockband uit eind jaren ‘70. Sparks worden genoemd als een van de meest invloedrijke en tegelijkertijd onzichtbare bands. Een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van The Sparks.

De film zal met Nederlandstalige ondertiteling worden vertoond.

 

Tickets

Karaoke Paradise Zondag 4 september 16:30

Plaatsen. Mensen. Liedjes gezongen als een bevrijding, fragmenten van geluk, herinneringen die soms grappig, soms pijnlijk zijn. Deze levensmomenten worden vastgelegd op camera tijdens karaoke-optredens in het Finse landschap. Vreugde en melancholie versmelten in de vriendelijke benadering van deze film, die een blijvende indruk op het publiek zal achterlaten.

De film zal met Engelstalige ondertiteling worden vertoond.

Aansluitend is er een Q&A met regisseur Einari Paakkanen

 

Tickets

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets