Landelijke premières in Cinecitta tijdens het Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe en is van 24 t/m 30 september aanwezig met de NFF Festivalpremières in Cinecitta Tilburg. Op dezelfde dag als de première in Utrecht, beleef je in Cinecitta de première. Deze wordt voorafgegaan met een filmpje van de regisseur of acteurs. In heel Nederland doen 85 bioscopen mee aan de NFF Festivalpremières en Cinecitta biedt de mogelijkheid om de eerste filmvoorstelling te ervaren. 

Vrijdag 24 september 

Mijn vader is een vliegtuig – Antoinette Beumer

Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.

Cast: Elise Schaap, Pierre Bokma, Stefan Rokebrand, Maarten Heijmans, Liz Snoijink, Lisa Smit, Marie-Louise Stheins, Axel Daeseleire, Ariane Schluter, Marcel Hensema, Hannah Hoekstra, Rosa van Leeuwen, Joy Nanne en Danique Nanna.

Tickets

 

Zaterdag 25 september The Photograph
 – Sherman De Jesus

Het portret dat de befaamde fotograaf James Van Der Zee in Harlem van zijn grootvader maakte, leidt de filmmaker honderd jaar later terug naar deze magische plek in New York. Die ene foto blijkt tot duizenden bijzondere verhalen te leiden. Een filmische ode aan de bewoners van Harlem, over trots, traditie en de kracht van het beeld.

Tickets

 

Do Not Hesitate – Shariff Korver

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Cast: Joes Brauers, Spencer Bogaert, Tobias Kersloot en Omar Alwan.

Tickets

 

Maandag 27 september

(R)Evolutie – Servé Hermans

Dystopische filmkomedie die zich afspeelt in het jaar 2040. Artificiële intelligentie is een vanzelfsprekendheid en biotechnologie bevindt zich in een vergevorderd stadium. Welke rol speelt de mens nog?

Cast: Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Jeroen van Koningsbrugge, Jouman Fattal, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Joy Wielkens en Porgy Franssen.
 

Tickets

 

Woensdag 29 september

Drijfzand – Margot Schaap

Drijfzand vertelt het verhaal van een intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.

Cast: Hanna van Vliet, Elsie de Brauw en Elin Koleci.
 

Tickets

 

Donderdag 30 september

Nr. 10 – Alex van Warmerdam

Nr.10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie. 

Cast: Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Pierre Bokma en Gène Bervoets. 
 

Tickets