Orange The World

Geweld tegen vrouwen en meisjes komt in vele vormen voor; ook in Nederland. Meer dan de helft van de vrouwen heeft ervaring met seksuele straatintimidatie, één op de vijf vrouwen is ooit fysiek mishandeld, één op de tien vrouwen is ooit verkracht en bijna elke acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord. Toch blijft geweld tegen vrouwen een onderbelicht probleem. Tijdens Orange the World vragen we aandacht voor geweld tegen vrouwen.

Orange the World is een internationale campagne die jaarlijks georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor alle geweldsvormen waar vooral vrouwen en meisjes slachtoffer van zijn.

Ook Tilburg steunt dit initiatief en daarom organiseren we op 30 november een bijeenkomst bij Cinecitta over geweld tegen vrouwen, hulp na seksueel misbruik en de rol van mannen en jongens.

Samen kijken we een sneak preview van de documentaire ‘Belaagd’ om vervolgens met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan. Stichting Stop Straatintimidatie is aanwezig met een VR-bril om te ervaren wat straatintimidatie is.

Je bent van harte welkom.

PROGRAMMA
19.00 – 19.30 uur Inloop met stand Stop Straatintimidatie
19.30 – 19.35 uur Opening
19.35 – 20.20 uur Documentaire BELAAGD
20.20 – 20.50 uur Pauze
20.50 – 21.15 uur Panelgesprek met experts
21.15 – 21.45 uur Borrel en napraten

Aanmelden kan via het e-mailadres inclusie@tilburg.nl