Van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli 2021 is het weer Tilburgse kermis!

De Roze maandag kan dit jaar niet doorgaan zoals u gewend bent. Daarom vertonen wij in het kader van dit evenement op 19 juli vier LHBTQ+ films die niet alleen voor de doelgroep interessant zijn. Zo hebben we een intiem scheidingsdrama, een film over heimelijke homoseksuele gevoelens, een vrolijke Franse komedie en als klap op de vuurpijl een prachtig liefdesverhaal; een lyrische verkenning van vrouwelijk verlangen.

The Shiny Shrimps | 19.15 uur | 103′


Deze vrolijke Franse komedie brengt een ‘Priscilla, Queen of the Desert’-achtige charme naar het zwembad.

 

The World To Come | 19.15 uur | 105′

Ergens aan de Amerikaanse oostkust in het midden van de 19e eeuw vinden twee vrouwen elkaar in een prachtig maar beproefd landschap. Er ontstaat een hechte band dat zich uit in lyrisch vrouwelijk verlangen.

 

Are We Lost Forever | 21.15 uur | 103′

Intiem scheidingsdrama, dat met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld. Hoe moet hij nu verder zonder de liefde van zijn leven, of is er een manier om hem terug te krijgen?

Rialto | 21.15 uur | 90′


Een 46-jarige vader en echtgenoot worstelt met zijn homoseksuele gevoelens en na een ontmoeting met een jonge mannelijke prostituee verandert zijn hele leven.

 

Roze zomer

Deze zomer kleurt Picl weer roze! Iedereen mag zijn wie ‘ie wil, liefhebben wie ‘ie wil en beminnen hoe ‘ie wil. Dat betekent negen films waarin we dat vieren, maar waarin ook zichtbaar wordt hoe ingewikkeld het kan zijn als je afwijkt van de ‘norm’. Geniet van 8 juli t/m 19 september elke week van een nieuwe speciaal geselecteerde LHBTI-film op Picl.

“Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?” is een vraag die bijna elk liefdeskoppel wordt gesteld. In Are We Lost Forever krijg je een minder rooskleurig antwoord op deze vraag. In Petite Fille zien we hoe een jong meisje en haar omgeving worstelen met haar identiteit. En in Cowboys laat een vader zijn zoon zichzelf zijn op hun trektocht door het ruige Montana. Cate Blanchett speelt in het geroemde Carol een vrouw die op latere leeftijd nog altijd moet verbergen wie ze is. Dat verbergen kent ook Colm uit Rialto, na de dood van zijn vader lukt het hem niet langer de perfecte echtgenoot te zijn.

Het zwemteam The Shiny Shrimps zoekt heil in de kracht van de meerderheid ter voorbereiding voor hun Gay Games. Dat je niet overal mag houden van wie je wil kennen de Keniaanse Kena en Ziki uit Rafiki maar al te goed, toch kunnen de twee niet om hun liefde heen. Net als Maurice en Clive uit Maurice, die in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog in Engeland hun liefde geheim moeten houden. In The Miseducation of Cameron Post zijn een groep tieners tot elkaar veroordeeld in het Gay Conversion Center waar ze naartoe gestuurd zijn.

CINECITTA THUIS/PICL ONLINE PROGRAMMA:

8 juli Petite Fille
15 juli Maurice
22 juli Carol
29 juli The Shiny Shrimps
5 augustus Are We Lost Forever
12 augustus Cowboys
19 augustus The Miseducation of Cameron Post
26 augustus Rafiki
27,28 en 29 augustus Voorpremiere van: Rialto

Kijk op http://www.picl.nl/cinecitta voor het actuele aanbod.