Cinecitta slaat handen ineen met muziekfestival Better Get Hit 2022

Dinsdag 23 november, 21.15 uur.

Om alvast in de sfeer te komen van festival Beter Get Hit (14 t/m 16 jan) (Better Get Hit Festival 2021 — 2022) zijn er de komende weken een aantal warmin’ up activiteiten gepland waarbij soul, funk, hiphop, blues, jazz en gospel alvast tot leven komen. En als er één film is waarmee de muzikale gevoelstemperatuur omhoog gaat, is het Summer of Soul wel, een legendarische concertregistraties uit 1969. Better Get Hit Festivaldirecteur Eric van der Westen zal een inleiding geven voorafgaand aan Summer of Soul.

 

Summer of Soul

In de loop van zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd. De opnames zijn nog nooit gezien en grotendeels vergeten. Tot nu toe. Deze documentaire werpt een licht op het belang van de geschiedenis en toont de kracht van muziek in tijden van onrust.

Summer of Soul maakte eerder dit jaar indruk op het Sundance Filmfestival, waar het zowel de Grand Jury Prize als de Audience Award won. De documentaire zit vol met nooit eerder vertoonde beelden en bevat onder andere optredens van Stevie Wonder, Nina Simone, Mavis Staples, B.B. King, Mahalia Jackson, Gladys Knight & The Pips, Jesse Jackson en David Ruffin. De film is geproduceerd door Ahmir Thompson, beter bekend als Questlove, de frontman en drummer van band The Roots.

 

Lovende kritieken

Volkskrant
De zinderende muziekdocumentaire Summer of Soul toont een vergeten festival dat zo belangrijk was voor de zwarte gemeenschap ★★★★★

Trouw
Summer of Soul bewijst dat het legendarische zwarte festival in Harlem echt heeft plaatsgevonden ★★★★★

NRC
Wervelende ode aan een vergeten festival in dezelfde zomer als Woodstock
★★★★★

Koop uw tickets hier: Koop tickets