Veteranendag

Op 24 juni is voor de 19e keer de Nederlandse Veteranendag. Cinecitta zal speciaal daarvoor op 15 juni eenmalig de indringende documentaire Verdwaalde Veteranen vertonen. Achteraf zal er een Q&A zijn met Marijke Dekker (Locatie manager van de Thuisbasis) en met Mirjam Marnelle den Boggende (Directeur van Zorggroep Perspectief).

Documentaire – Verdwaalde Veteranen – 15 juni 19:00

Verdwaalde Veteranen is een diep ontroerende documentaire over een groep Nederlandse legerveteranen met chronisch PTSS, die een toevluchtsoord hebben gevonden op de thuisbasis in de bossen in Drenthe. Eerlijk en kwetsbaar praten ze over hun demonen en hun worsteling om weer aansluiting te vinden in de burgermaatschappij. Prachtig sereen verbeeldt Marjoleine Boonstra hun intense ervaringen, en laat je recht in hun hart en ziel kijken.

Recht in de camera vertellen de veteranen over hun ervaringen en over de dingen die geen mens zou moeten zien. De constante stress in een omgeving die stil lijkt te staan, laat de ernst van PTSS op een indringende manier zien. Met door Pierre Bokma gelezen teksten en muziek van Harry de Wit.

 

Over de sprekers

Marijke Dekker – Locatie manager van de Thuisbasis
Na zelf als militair in dienst te hebben gezeten, heeft Marijke de overstap naar de burgermaatschappij kunnen maken. Nu zet Marijke zich in om veteranen die deze overstap zelf niet konden maken, te helpen. 

Mirjam Marnelle den Boggende –¬†Directeur van Zorggroep Perspectief
Nadat Mirjam de overstap van het onderwijs naar de zorg heeft gemaakt, heeft zij gehoor gegeven aan de vraag om hulp en begeleiding te bieden aan veteranen met chronische PTSS.

Koop uw tickets hier: Koop tickets