Het Zuidelijk Film Festival is een nieuw festival dat zich focust op korte films van filmmakers uit Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Een festival dat de levendige filmculturen uit deze regio’s samenbrengt op een bijzondere manier.

Het festival richt zich op film in de traditionele zin van het woord: films die bedoeld zijn voor het grote witte doek. Centraal staan narratieve korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Makers die verhalenvertellers zijn en het publiek met hun werk doen verwonderen, ontroeren, vermaken en verbijsteren. Zowel fictiefilms, documentaires als animatiefilms worden vertoond in verrassende en afwisselende filmblokken.

Het festival begon in 2018 als het Tilburgs Film Festival bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Na twee succesvolle eerste edities, is besloten om in 2020 verder te gaan als het Zuidelijk Film Festival, met dezelfde sfeer, maar een uitgebreider aanbod en een focus op zowel films als filmmakers uit de zuidelijke regio’s van Nederland en Vlaanderen.

Het festival is een initiatief van filmmakers Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker. Meer informatie over het team achter het festival kun je hier lezen.

De belangrijkste doelen van het Zuidelijk Film Festival zijn:
– Het creëren van een gezamenlijk podium voor filmmakers uit het zuiden van Nederland en Vlaanderen
– Korte films onder de aandacht brengen en het maken ervan bevorderen
– De filmcultuur uit de betreffende regio’s stimuleren en samenbrengen
– Voedingsbodem creëren voor nieuwe films en samenwerkingen tussen de betreffende regio’s
– Een breed en divers publiek bereiken d.m.v. toegankelijke programmering

Het Zuidelijk Film Festival vindt in 2021 plaats op 9 en 10 juli bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Bekijk het complete filmprogramma hier. De online voorverkoop van kaarten loopt van 25 juni t/m 8 juli. Op 9 en 10 juli zijn kaarten alleen aan de deur te koop.

Back to filmmaking

Op vrijdag 9 juli is het hoog tijd voor Back To Filmmaking! Een middag die een must is voor zowel filmmakers als festivalbezoekers die staan te popelen om weer samen in de bioscoop te genieten van interessante filmactiviteiten en te netwerken tijdens een gezellige borrel ter afsluiting! De middag wordt georganiseerd door het Zuidelijk Film Festival, Cinecitta, Pop Up Cinema, Studio Nova en CineSud. Online vindt op deze dag ook de CineSud Zuidelijke Film Pitch plaats (besloten groep).

Klik hier voor het volledige programma

|Voorverkoop|

Openingsblok

Competitie Blok 1 – Vrijdag 9 juli, 19.00 – 20.30
Klik hier voor het volledige programma

|Voorverkoop|

Jeugdblok

Jeugdblok – Zaterdag 10 juli, 11.00 – 12.00
Klik hier voor het volledige programma

|Voorverkoop|

Competitieblok 2 t/m 4

Competitie Blok 2 – Zaterdag 10 juli, 13.00 – 14.00
Klik hier voor het volledige programma

Competitie Blok 3 – Zaterdag 10 juli, 14.30 – 15.30
Klik hier voor het volledige programma

Competitie Blok 4 – Zaterdag 10 juli, 16.00 – 17.30
Klik hier voor het volledige programma

|Passe partout zaterdag|

Koop uw tickets hier: Koop tickets