• nl

Dag van de Filosofie

 

Tilburg University presenteert zaterdag 21 april vanaf 13.00 uur De Dag van de Filosofie. Het thema van dit jaar is De Verbeelding aan de Macht.

Koop kaarten

De Dag van de Filosofie is een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale Maand van de Filosofie. Het thema van de Maand in 2018 is ‘De verbeelding aan de macht’. Tijdens de Dag van de Filosofie zal dit thema ook centraal staan en zullen we dit van veel verschillende kanten belichten.

De verbeelding aan de macht
In 2018 is het 50 jaar geleden dat de grote studentenrevolte in Parijs plaatsvond. De leus van deze revolte was ‘de verbeelding aan de macht’. Daaropvolgend was Tilburg University (destijds: Katholieke Hogeschool Tilburg) ook een aantal dagen bezet door een groep studenten die pleitten voor meer inspraak en democratisering van het beleid van de toen erg katholieke instelling. Zij doopten Tilburg University zelfs om tot ‘Karl Marx Universiteit’ door het groot op de muur te schilderen van het Cobbenhagen gebouw.
Op zaterdag 21 april 2018 zullen filosofen met veel verschillende achtergronden, schrijvers, politici en kunstenaars zich buigen over een veelzijdigheid aan onderwerpen die te maken hebben met de bekende leus van 50 jaar geleden. Het onderwerp zal uiteraard benaderd worden vanuit politiek-filosofische hoek, maar wordt niet alleen op die manier opgevat. Zo zal er ook gesproken worden over de rol van de verbeelding in de filosofie, over de invloed die drugs op onze verbeelding en op de filosofie kan hebben, over verbeelding en kunst en over de verbeelding van kinderen.

De Dag wordt zoals ieder jaar om 13.00 uur officieel geopend, waarna het programma zich zal opdelen in verschillende delen, waaruit u vrij kunt kiezen. In de pauzes is er ruimte en tijd voor een drankje in de foyer of bij mooi weer op het terras.
U kunt ook aan ons gezamenlijke diner deelnemen. Na het diner vervolgt het programma met enerzijds een interactieve workshop en anderzijds wat luchtig vermaak. De dag wordt plenair afgesloten met Tilburgs absurdisme.

Lees meer