• nl
  • en

Tilburgs Film Festival

 

Op 26 mei vindt het Tilburgs Film Festival plaats in Cinecitta. Het Tilburgs Film Festival is een nieuw film festival, met een focus op korte films van makers uit Tilburg en Brabant. Zowel fictiefilms, documentaires, animatiefilms als experimentele films zullen vertoond gaan worden in verrassende en afwisselende filmblokken. Het festival onderscheidt zich van andere festivals, door zich te richten op Tilburgse en Brabantse makers van korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker.

Het complete programma van 2018 kun je hier bekijken. Maar liefst 6 films beleven op het festival hun Tilburgse première en 3 films beleven zelfs hun Nederlandse première op het festival. Het festival is een initiatief van filmmakers uit Tilburg en omgeving, die het festival hebben opgezet om zowel eigen werk als dat van andere makers uit Tilburg en Brabant te vertonen.

De belangrijkste doelen van het Tilburgs Film Festival zijn:
– Het creëren van een nieuw podium voor filmmakers
– De korte film, in al haar vormen, onder de aandacht brengen
– De filmcultuur in Tilburg en de provincie Noord-Brabant bevorderen
– Voedingsbodem creëren voor nieuwe samenwerkingen/films in Tilburg
– Een breed en divers publiek bereiken

Voor het festival kun je een passe partout kopen voor slechts 15 euro. Deze geeft je toegang tot het complete filmprogramma op zaterdag 26 mei, bestaande uit 3 filmblokken:

Openingsprogramma: 14:00-15:00
Competitie blok 1: 15:30-16:30
Competitie blok 2: 17:00-18:00

Ieder filmblok heeft een lengte van 1 uur, gevolgd door een pauze.

Klik hier om kaarten te kopen.
Let op!  12+