De film

Madalena

Aan de uitgestrekte sojavelden in Brazilië is transvrouw Madalena vermoord. Luziane werkt in een nachtclub, Cristiano is stiekem van rijke afkomst en Bianca is een mede-transvrouw. Allen zijn ze diep getroffen door Madalena's dood.

Tijd: 85 min
Land: Brazilië
Taal: Portugees
Ondertiteling: Engels
Cast: NATÁLIA MAZARIM, RAFAEL DE BONA, PAMELLA YULE, CHLOE MILAN, MARIANE CÁCERES
Regisseur: Madiano Marcheti
Release Date: 2021

Omschrijving

Aan de uitgestrekte sojavelden in de Braziliaanse staat Mato Grosso, waar de struisvogelachtige nandoe naar believen ronddwaalt, is een transvrouw vermoord. Luziane (Natália Mazarim) werkt in een nachtclub, Cristiano (Rafael de Bona) is stiekem van rijke afkomst en Bianca (Pamella Yule) is een mede-transvrouw. Allen zijn ze diep getroffen door Madalena's dood. Madiano Marcheti's beklijvende en visueel opvallende film werd bekroond als beste internationale film op het Istanbul Film Festival en is een verkenning van plaats en een cri de coeur van protest: zoals vermeld in de aftiteling, heeft Brazilië wereldwijd het hoogste aantal moorden op transseksuelen, en een bijgevolg dramatisch lage gemiddelde levensverwachting voor transpersonen van maar 35 jaar.

‘Een debuut dat krachtig is van vorm en zelfverzekerd… Door het verzadigde kleurenpalet, de levendig geschetste karakters en de combinatie van een banale realiteit met een vleugje van het bovennatuurlijke, heeft de film iets weg van de bedwelmende aantrekkingskracht van Atlantics van Mati Diop.'— Wendy Ide, Screen