De film

No Choice

Golbahar is in handen van een gemene pooier en wordt al sinds haar elfde gedwongen om kinderen te produceren voor verkoop. Maar dan loopt er iets mis: bij haar laatste klant is ze er niet in geslaagd om zwanger te worden.

Tijd: 106 min
Land: Iran
Taal: Farsi
Ondertiteling: Engels
Cast: FATEMEH MOTAMED-ARYA, NEGAR JAVAHERIAN, PARSA PIROOZFAR, BAHMAN FARMANARA, PARDIS AHMADIEH
Regisseur: Reza Dormishian
Release Date: 2020

Omschrijving

PREMIÈRE IN DE BENELUX

Het drama van Reza Dormishian komt aan als een stomp in de maag en draait rond drie vrouwen: de dakloze Golbahar (Pardis Ahmadieh), de meedogenloze mensenrechtenadvocate Sara Nedayi (Negar Javaherian), en de veterane en gynaecologe dr. Pandar (Fatemeh Motamed-Arya). Golbahar is in handen van een gemene pooier en wordt al sinds haar elfde gedwongen om kinderen te produceren voor verkoop. Maar dan loopt er iets mis: bij haar laatste klant is ze er niet in geslaagd om zwanger te worden. Tot haar grote verbazing tonen medische tests aan dat haar eileiders zijn afgebonden. Dan komt advocate Nedayi in het spel, die vermoedt dat dr. Pandar een grove fout heeft begaan. Maar is er niet meer aan de hand? Dormishian’s camera is meedogenloos en stalkt de personages in een meeslepende race tegen de klok.

Dormishian is een van de meest originele regisseurs in de Iraanse cinema, en No Choice is een nieuw voorbeeld van zijn vermogen om het publiek te boeien met harde maatschappijkritiek... Meeslepend, goed gemaakt en goed geacteerd.' — Deborah Young, The Hollywood Reporter