De film

The Book of Delights

Deze meeslepende karakterstudie speelt zich af in Rio en draait rond een ingewikkelde, intelligente, vrijheidslievende vrouw met enige bagage. Zij begint een knipperlichtrelatie met de arrogante maar sympathieke filosofieprofessor Ulisses.

Tijd: 100 min
Land: Brazilië
Taal: Portugees
Ondertiteling: Engels
Cast: SIMONE SPOLADORE, JAVIER DROLAS, FELIPE ROCHA, GABRIEL STAUFFER, MARTHA NOWILL
Regisseur: Marcella Lordy
Release Date: 2021

Omschrijving

EUROPESE PREMIÈRE

De reputatie van Clarice Lispector, een van Braziliës meest geliefde schrijfsters, heeft de afgelopen tien jaar een hoge vlucht genomen. Regisseuse en medeschrijfster Marcela Lordy heeft nu een film gemaakt die net zo scherp, erotisch en complex is als Lispectors teksten vereisen. De meeslepende karakterstudie speelt zich af in Rio en draait rond een ingewikkelde, intelligente, vrijheidslievende vrouw met enige bagage, zoals Lispector zelf: Lóri, gespeeld door de innemende Simone Spoladore, beste actrice op het BAFICI. Zij is een lerares die in een opwelling zowel mannen als vrouwen oppikt, maar altijd op zoek is. Op een gegeven moment begint ze een knipperlichtrelatie met de arrogante maar sympathieke filosofieprofessor Ulisses (Javier Drolas).

Niet alleen Spoladores ijzersterke prestatie maakt van deze film een pareltje, ook de scenes met haar studenten zijn om vingers en duimen bij af te likken; een bezoek van haar strenge broer brengt de waarheid aan het licht; en het leed van het vroege overlijden van haar moeder, zoals ook bij Lispector het geval was, is voelbaar. Neem daarbij nog de visuele rijkdom, en je hebt een weelderige en fascinerende film.