De film

A Bigger Splash

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson)

Tijd: 120 min
Land: Frankrijk, Italië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson
Regisseur: Luca Guadagnino
Release Date: 2015

Omschrijving

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson). Harry is een luidruchtige driftkikker. Bovendien is hij de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie, passie en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen... Een zinderende, sexy, zomerse thriller, boordevol intriges, lekker eten, prachtige Italiaanse landschappen en beeldschone mode.

A Bigger Splash is uitdagende cinema in pure vorm door de Siciliaanse filmmaker en operaregisseur Luca Guadagnino en een losse bewerking op La Piscine (1969). In 2009 brak Guadagnino internationaal door met zijn familiedrama Lo Sono L’amore (Ik ben liefde), tevens met Tilda Swinton in de rol van verwaarloosde societydame.