De film

Best of Sneak: # 3 Room

Tijd: 118 min
Land: Canada
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, William H. Macy, Sean Bridgers
Regisseur: Lenny Abrahamson
Release Date: 2023

Omschrijving

Top 10 best beoordeelde Sneak films ooit terug op het grote doek
Tijdens de Sneak Preview-avonden bij Cinecitta worden er verrassende voorpremières vertoond. Het Sneak-publiek geeft al acht jaar lang beoordelingen aan de films die zij hebben gezien. Wij vinden het, na vele honderden beoordelingen, tijd om de tien beste beoordeelde films nogmaals bij Cinecitta te vertonen.

De vertoning van de nummer drie Three Room is te zien op woensdag 13 december. Het Sneak publiek beoordeelde film met maar liefst 4.65 ★. Vanaf 25 oktober zal er, tot het eind van het jaar, iedere woensdagavond een film te zien zijn uit de top 10 best beoordeelde Sneak-films.

Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.

“Zeer aangrijpend en sterk gespeeld. Vooral het kind.”
“Dramatisch, superfilm, je kunt blijven huilen! Bescheiden maar knap gemonteerd.”
“Beklemmend thema op gevoelige en realistische manier uitgewerkt, waarbij voor de hand liggend effectbejag vermeden wordt.”