De film

Cinecitta Comedy Avond [NL]

Binnenkort is Tilburg een gezellige avond rijker! Bioscoop Cinecitta bioscoop lanceert op 24 september een maandelijkse Nederlandstalige comedyavond, waar de grootste talenten van Nederland samenkomen.

Tijd: 150 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Cast:
Regisseur: Hermes Ahmadi
Release Date: 2021

Omschrijving

Binnenkort is Tilburg een gezellige avond rijker! Bioscoop Cinecitta bioscoop lanceert op 24 september een maandelijkse Nederlandstalige comedyavond, waar de grootste talenten van Nederland samenkomen met ervaren cabaretiers om het publiek te laten lachen, gieren en brullen. Voor de eerste editie worden een handjevol ervaren en beginnende comedians uit alle hoeken van het land geplukt om het publiek mee te nemen naar de leukste grappen en en raarste hersenspinsels. Van one-liners tot waargebeurde verhalen, je zal het beleven bij Cinecitta!

Silvester Zwaneveld
Silvester Zwaneveld is bekend van het cabaretduo Arie en Silvester, maar zijn soloshows worden met evenveel enthousiasme onthaald. Nu toert hij door het land en nog altijd gedreven, bevlogen, verhalend en oergrappig. Deze alleskunner komt naar je toe met zijn nieuwe voorstelling ‘Lichtgeraakt’. In deze show zal Silvester op hilarische wijze uit de doeken doen waarom ‘geraakt’ worden een absolute basis behoefte is. Altijd met sterke grappen, interactie met de zaal, toffe verhalen en nieuwe technieken. Silvester brengt theater- en comedyshows die nog dagenlang lekker nagloeien.

Hermes Ahmadi
Hermes is gefascineerd door menselijk gedrag en besloot sociologie te studeren om er iets van te begrijpen. Al snel kwam hij erachter dat er niets van te snappen valt en wij een raar zooitje ongeregeld zijn. Daarom is hij de comedy ingegaan, want soms is de wereld logischer in de vorm van grappen. Zelfs al lijkt alles wat hij zegt dubbelzinnig, ergens in de wereld zal er vast iemand zijn die hem snapt, want Hermes zelf is ook niet normaal, met zijn ongezonde fascinatie voor uitdrukkingen, oelewappers en knoflooksaus.


Fedor Ikelaar
Fedor voelde zich nooit helemaal thuis in Nederland. Daarom verhuisde hij drie jaar geleden naar Nepal, waar hij zich nog minder thuis voelt. Omringd door spirituele Nepalezen, dubieuze opium dealers, vergeten hippies en millennials die op zoek zijn naar zichzelf, raakt hij zichzelf vooral steeds meer kwijt. Stand-up comedy bleek de beste uitlaatklep voor zijn constante culturele verbazing. Niet zonder succes want hij is nu een van de grootste comedians in Nepal, maar dat is voor zo’n lange Nederlander niet echt een uitdaging.

Arbi el Ayachi
Arbi El Ayachi loopt sinds hij kan lopen nog steeds tegen een stoet in, koppig, nieuwsgierig en hardleers. Een schildpad die meer over de weg kan vertellen dan een haas. Misschien is hij heel speciaal of gewoon door een kosmische fout op de verkeerde planeet gezet. Vorig jaar is hij in première gegaan met zijn eerste avondvullende show.

Petra de Graaf
Toen Petra op haar negentiende naar Utrecht verhuisde, voelde ze zich net Alice in Wonderland. Bijna niets bleek hetzelfde als in het religieuze vissersdorp (Spakenburg) waarin zij opgroeide. Wanneer Petra op het podium staat vertelt ze grapjes en verhalen over inteelt, religie en hoe seks is zonder enige voorlichting. Petra is misschien wel de schattigste comedian van Nederland, maar verwachte geen suikerzoete set. Ze durft bijna alles te bespreken op het podium.