De film

Corpus Christi

Op weg naar zijn taakstraf in een houtzagerij komt jeugddelinquent Daniel in een dorp terecht, waar hij kans ziet zich uit te geven voor priester. Hij groeit uit tot een ware verzoener.

Tijd: 115 min
Land: Polen
Taal: Pools
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna
Regisseur: Jan Komasa
Release Date: 2019

Omschrijving

Oscar nominee voor beste buitenlandse film.
Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

Recensies

VPRO
"Acteur Bielenia is perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama vakkundig af”
De Volkskrant
"Robuust en zelfverzekerd schakelt Komasa tussen verschillende stijlen, telkens met een onmiskenbaar gevoel voor timing en toon" "Met Corpus Christi bewijst Jan Komasa zich als een van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema”