De film

El perro que no calla

Een melancholische, mystieke en erg grappige film over een tedere man die alledaagse beslissingen neemt met levensbepalende gevolgen. Of hoe episch en absurd een gewoon mensenleven eigenlijk is. Een coming of age film voor volwassenen.

Tijd: 73 min
Land: Argentinië
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Daniel Katz, Carlos Portaluppi, Facundo Gambandé, Julieta Zylberberg, Mirella Pascual, Valeria Lois, Hernán Herrera Nóbile
Regisseur: Anna Katz
Release Date: 2020

Omschrijving

Zijn buren kunnen het niet meer aan. Elke keer als Sebastián van huis is, gaat het gejank van zijn hond door merg en been. Moet het eenzame beestje dan toch maar mee naar kantoor? Sebastiáns werkgever wil daar niets van weten. Ontslag nemen is ook een optie, hoewel het leven van de dertiger daar niet bepaald gemakkelijker van wordt.

Dertiger Sebastián hopt lijdzaam van baan naar baan in dit tragikomische verhaal, dat per scène een sprong vooruit maakt in de tijd. Terwijl hoofdrolspeler Daniel Katz het ongemak mooi invoelbaar maakt, houdt deze zwart-witfilm een aangename balans vast tussen ingevoeld drama en licht absurdisme. Winnaar VPRO Big Screen Award, IFFR 2021.