De film

Ich Bin Dein Mensch

Wetenschapper Alma krijgt da kans om drie weken lang om met een levensechte robot samen te wonen, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. De robot gaat tot het uiterste om haar gelukkig te maken.

Tijd: 102 min
Land: Duitsland
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller, Hans Löw, Wolfgang Hübsch
Regisseur: Maria Schrader
Release Date: 2021

Omschrijving

Wetenschapper Alma werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.
Met een leuke rol voor Sandra Hüller (Toni Erdman) als medewerker.
Dan Stevens die u wellicht kent als Matthew uit Downton Abbey, vertolkt de robot waarvoor hij een nominatie kreeg voor de Gouden Film Award.

Maren Eggert won de Zilveren Beer in Berlijn voor de beste vrouwelijke hoofdrol. De film ontving nog twee nominaties: voor de Gouden Beer voor de beste regie en de Publieksprijs. Verder viel de film in de prijzen in Hongarije en in Spanje.