De film

Judas and the Black Messiah

De film is geïnspireerd op echte gebeurtenissen. FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton in de gaten te houden.

Tijd: 127 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Dominique Thorne, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Martin Sheen, Algee Smith, Darrell Britt-Gibson, Amari Cheatom, Caleb Eberhardt, Lil Rel Howery
Regisseur: Shaka King
Release Date: 2021

Omschrijving

Judas and the Black Messiah vertelt het verhaal van FBI-informant William O’Neal die infiltreert in de Black Panther Party Illinois, met als taak om hun leider, voorzitter Fred Hampton in de gaten te houden.
De film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal draait om twee mannen. Fred Hampton, in de jaren zestig voorman van de Black Panthers-¬afdeling in Illinois, is een idealist die niet schuwt de wapens op te pakken in de strijd voor zwarte zelfbeschikking, en om William O’Neal, een weifelaar die worstelt met zijn geweten en met de vraag of hij partij moet kiezen voor de Black Panthers of dat hij moet doen wat hem door de FBI is opgedragen, namelijk de Black Panthers verraden.

Judas and the Black Messiah is geregisseerd door debuterend filmregisseur Shaka King. King studeerde politieke wetenschappen en hij leerde het filmvak in de muziekvideo industrie. Beide uiteenlopende kwaliteiten weet de regisseur verfijnd te combineren in Judas and the Black Messiah. Het is een film met veel tempo en de actiescenes zijn in veel korte takes gemonteerd, zonder dat de actiescenes over de top zijn. Daarnaast worden politieke standpunten met inhoud en urgentie gebracht.

De tweevoudig Oscar winnende film Judas and the Black Messiah is de ideale film om op Vaderdag te bezoeken