verwacht

Live optreden StarkLinnemann Transcending Beethoven

De film

Live optreden StarkLinnemann Transcending Beethoven

StarkLinnemann weet de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Ervaar het zelf en kom genieten van het Live optreden bij Cinecitta.

Tijd: 60 min
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur:
Release Date: 2023

Omschrijving

StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Ze slagen erin de ziel van de muziek te behouden, maar innovatieve ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken.

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Eerder deden zij dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Tivoli/Vredenburg in Utrecht, het Amsterdamse Concertgebouw en Alexandrinsky Theater in St. Petersburg heeft StarkLinnemann een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziek scene.