De film

Music Film Festival: The Sparks Brothers

Muziekdocumentaire over Sparks, een rockband uit eind jaren ‘70. Sparks worden genoemd als een van de meest invloedrijke en tegelijkertijd onzichtbare bands. Een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia.

Tijd: 140 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Edgar Wright
Release Date: 2022

Omschrijving

Muziekdocumentaire van regisseur Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead, Hot Fuzz) over Sparks, een rockband uit eind jaren ‘70. Sparks worden genoemd als een van de meest invloedrijke en tegelijkertijd onzichtbare bands. Een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van The Sparks: de favoriete band van jouw favoriete band.

De broers Ron en Russell uit Los Angeles groeiden op in de jaren '60 en leefden van een zwaar dieet van popcorn-matinees en popmuziek, totdat de schijnwerpers van schooltalentenshows hun weg verlichtten op een muzikale reis als Sparks en 25 studioalbums voortbrachten. De visie van Edgar Wright brengt vijf decennia van uitvindingen tot leven door middel van animaties en interviews, en graaft diep in het rijke, carrière-omspannende archief van de band.