De film

Music Film Festival: Trance

De flamenco roadmovie Trance heeft uitzonderlijke muzikale momenten. Jorge Pardo's charisma, zijn opvatting van kunst als leven en leven als kunst zijn de drijvende kracht achter Trance.
De film is Engels ondertiteld

Tijd: 104 min
Land: Spanje
Taal: Spaans
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Emilio Belmonte
Release Date: 2022

Omschrijving

Spaanse documentaire over Madrileense flamenco-artiest Jorge Pardo, jarenlang vaste begeleider van flamenco-grootheid Paco de Lucía. Twee jaar lang begeleidde regisseur Emilio Belmonte de legendarische fluitist en saxofonist van het sextet van Paco de Lucía op zijn reizen door Spanje en de wereld. Onderweg ontmoeten ze uitzonderlijke muzikanten, zoals Chick Corea, Niño Josele, Duquende en Ana Morales.

De film zal met Engelstalige ondertiteling worden vertoond.

TRANCE is een reis naar het hart van de flamencomuziek van Jorge Pardo, een essentiële artiest om de evolutie van de hedendaagse flamenco te begrijpen. Twee jaar lang begeleiden regisseur Emilio Belmonte en zijn team de legendarische fluitist en saxofonist van het sextet van Paco de Lucía op zijn reizen door Spanje en de wereld om uitzonderlijke muzikanten te ontmoeten (o.a. Chick Corea, Niño Josele, Duquende, Ana Morales). om een speciaal concert te organiseren, een show die TRANCE gaat heten. Deze flamenco roadmovie heeft uitzonderlijke muzikale momenten en veel moeilijkheden voor de meester van flamenco-jazz fusion. Jorge Pardo's charisma, zijn opvatting van kunst als leven en leven als kunst zijn de drijvende kracht achter TRANCE, een van de meest ambitieuze muziekfilms van de afgelopen jaren