De film

Mijn vader is een vliegtuig

Verfilming van Antoinette Beumer ‘s prijswinnende roman over onverwerkte trauma's en de angst om je verstand te verliezen.
Deels gebaseerd op haar eigen leven.

Tijd: 96 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast: Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Stefan Rokebrand
Regisseur: Antoinette Beumer
Release Date: 2020

Omschrijving

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Winnaar Hebban Debuutprijs 2018
Na de plotselinge dood van haar moeder wordt de succesvolle Eva steeds angstiger; er dreigt gevaar voor haar en haar kinderen. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen. Dan komt haar vader weer in haar leven, de man die de afgelopen 34 jaar heeft doorgebracht in een psychiatrische inrichting. Het is het begin van een beangstigende ontdekkingsreis naar het verleden, waarin ze zowel haar eigen demonen als die van haar vader onder ogen moet komen.