Music Film Festival: Henny Vrienten – In Zijn Eigen Woorden

TRAILER

De film

Music Film Festival: Henny Vrienten – In Zijn Eigen Woorden

In de film zal Doe Maar legende Henny Vrienten vertellen over zijn leven en muziek. Openhartig en eerlijk zoals Vrienten niet vaak in de media te zien is geweest. Aansluitend is er een Q&A met filmmakers Martin Kuiper en Frits Spits.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast: Henny Vrienten
Regisseur: Martin Kuiper
Release Date: 2022

Omschrijving

Op zaterdag 3 september draait op het Music Film Festival in Tilburg een uniek eerbetoon aan Henny Vrienten: HENNY VRIENTEN - IN ZIJN EIGEN WOORDEN. In de film zien en horen bezoekers de Doe Maar legende Henny Vrienten vertellen over zijn leven, muziek, successen en muzikale vriendschappen. Openhartig, eerlijk en ontspannen zoals Vrienten niet vaak in de media te zien is geweest.

Interviewer Martin Kuiper sprak Vrienten sinds 2006 voor het YouTube video interview platform FaceCulture in totaal ruim drie uur en van deze interviews is een anderhalf uur durende interview-film gemaakt. Henny: "Doe Maar is eigenlijk een rare dissonant in mijn leven geweest."

Met het overlijden van Henny Vrienten (1948, Hilvarenbeek) verloor Nederland een muzikale grootheid. Het Doe Maar icoon, opgegroeid in Tilburg, tekende met hits als Sinds 1 dag of 2, Smoorverliefd, Doris Day, Pa en 1 Nacht Alleen voor de muzikale soundtrack van meerdere generaties Nederlanders.