De film

Ninjababy

In nauwe samenwerking met schrijfster en tekenares Inga H. Sætre, op wier graphic novel ‘Fallteknikk’de film gebaseerd is, combineert de regisseur live action met animatie en wordt de ‘ninjababy’ in de buik van Rakel een extra personage.

Tijd: 103 min
Land: Noorwegen
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Kristine Kujath Thorp, Nader Khademi, Arthur Berning
Regisseur: Yngvild Sve Flikke
Release Date: 2021

Omschrijving

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt. Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke.
De film is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt.

De film mocht al vier Amanda's (De Noorse Oscar) in ontvangst nemen voor:
Beste regie
Beste scenario
Kristine Kujath Thorp – beste actrice
Nader Khademi – beste mannelijke bijrol

Recensies

de Volkskrant
"Door het oprechte getob over het moederschap is Ninjababy een aangrijpend en geslaagd drama.”