De film

Nobody Has to Know

Op een Schots eiland wordt Belg Philippe getroffen door een beroerte, Millie ontfermt zich over hem en liegt dat ze een stiekeme relatie hadden. Fraai, warm en sfeervol relatiedrama over liefde op latere leeftijd in het prachtige Schotland.

Tijd: 99 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Michelle Fairley, Bouli Lanners, Andrew Still, Julian Glover, Clovis Cornillac
Regisseur: Bouli Lanners
Release Date: 2021

Omschrijving

We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen verdwijnen? Wiens verhalen komen er daarvoor in de plaats? Dat is waar Phil (Bouli Lanners), een Waalse man op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt. Na een hersenbloeding wordt hij wakker met geheugenverlies. Millie (Michelle Fairley), de dochter van Phils baas, ontfermt zich over hem. Ze helpt hem om weer aan zijn eigen leven te wennen, vertelt hem waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat zij een geheime verhouding hadden. Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over. Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

Nobody Has to Know is het Engelstalige speelfilmdebuut van regisseur Bouli Lanners (Les géants, Eldorado). Hij speelt zelf de hoofdrol, naast Games of Thrones-actrice Michelle Fairley. De film ging in première op het Toronto International Film Festival.

Recensies

VPRO Cinema
"Fraai, warm en sfeervol relatiedrama.”