De film

Openingsavond: Close

Wilt u aanwezig zijn bij de openingsavond van 013 CIFF? Close vertelt het verhaal van de 13-jarige vrienden Léo en Rémi, die onafscheidelijk zijn. Maar een schijnbaar onschuldige gebeurtenis is genoeg om hen uit elkaar te drijven.

Tijd: 120 min
Land: België, Frankrijk, Nederland
Taal: Frans, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker
Regisseur: Lukas Dhont
Release Date: 2022

Omschrijving

UITVERKOCHT

Close is de tweede film van de Belgische regisseur Lukas Dhont. De film won de prestigieuze Grand Prix op het Filmfestival van Cannes 2022, kreeg een staande ovatie, en oogstte lovende kritieken van de pers. Close is inmiddels verkocht aan meer dan honderd landen en komt dit najaar wereldwijd in de bioscoop. Cinecitta is er trots op de film als speciale voorpremière te presenteren op de openingsavond van 013 CIFF 2022.

Close vertelt het verhaal van de 13-jarige vrienden Léo en Rémi, die onafscheidelijk zijn. Maar een schijnbaar onschuldige gebeurtenis is genoeg om hen uit elkaar te drijven. Met een minimum aan dialoog toont de film hoe weinig er nodig is om een hechte band te verbreken en hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn. Close is groots in zijn subtiliteit; het is ontroerend en krachtig tegelijk.

“Dhonts gelaagde, prachtig gedraaide werk, dat een heel jaar van wisselende seizoenen beslaat, gaat over verraad, schaamte, ontkenning, liefde en uiteindelijk genezing en groei ... Verbluffend.” Leslie Felperin, The Hollywood Reporter

PROGRAMMA WOENSDAG 26 OKTOBER
19.00 – INLOOP MET WELKOMSTDRANKJE + HAPJES
20.00 – OPENING 013 CIFF + FILM: CLOSE
22.00 – BORREL

De prijs is inclusief welkomstdrankje, hapjes en borrel na de film.

De film zal worden vertoond met NL ondertiteling!