De film

Petite Maman

Na Portrait de la jeune fille en feu komt Céline Sciamma terug met Petite Maman. Zij keert terug naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen.

Tijd: 72 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne
Regisseur: Céline Sciamma
Release Date: 2021

Omschrijving

Na Portrait de la jeune fille en feu komt Céline Sciamma terug met Petite Maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is.

Sciamma maakte Petite Maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer. “What a superb movie – a jewel of this year’s Berlin film festival”, aldus The Guardian die de film 5 sterren gaf.